Wat een mooie week!

Er is héél veel gebeurd deze week, wat een rits aan spannende en positieve dagen!

Vorige week vrijdag is Ivo eindelijk ontslagen uit het ziekenhuis. In totaal heeft zijn spoedopname bijna twee weken geduurd! Hij voelt zich sinds thuiskomst een stuk beter. Ook al is hij heel moe en zwak, hij heeft zich sinds ons vertrek niet zo goed gevoeld als nu. Dus dat is erg fijn! Met veel dutjes, goed eten en kleine rondjes wandelen wordt hij elke dag een beetje sterker.

Dinsdagochtend belde een medewerker van Zilveren Kruis ons op met de geweldige boodschap dat ze ons gaan helpen met de onverwachte kosten! Dat was echt een flinke opluchting, want de kosten zijn flink opgelopen de afgelopen weken.

En het goede nieuws hield niet op! Ivo’s (bloed)waardes en leverfunctie lieten ook elke dag een positiever beeld zien. En na weken van mitsen en maren, voorlopige en heel onzekere planningen, hebben we woensdag eindelijk het verlossende antwoord te horen gekregen dat de CAR T-cell therapie nu dan echt kan beginnen! Gisterochtend (vrijdag) was het dan zover. De T-cellen zijn geoogst! In het filmpje legt de verpleegster kort vast hoe Ivo erbij ligt en hoe de machine zijn werk doet. Best indrukwekkend… En we zijn nu héél erg opgelucht. We zijn er de laatste weken wel achtergekomen dat overal zo gemakkelijk iets tussen kan komen, maar nu is het dan echt gebeurd!

 

En toen kwamen ook nog eens Ivo’s broers Odin en Stef langs met een berg hulp, gezelligheid, pindakaas, hagelslag en stroopwafels. Zij zijn woensdag aangekomen en blijven nog tot zondag. Het is echt heel fijn om weer even familie dichtbij te hebben, lekker samen.

We hopen dat de komende weken rustig verlopen. Het is afwachten, omdat de T-cellen gemodificeerd moeten worden naar CAR T-cellen. In de tussentijd mag Ivo behandeld worden om de ziekte koest te houden. Volgende week krijgt Ivo een relatief milde chemokuur waarbij hij thuis mag slapen en bijkomen.

Verder komen vriendinnen Claire en Karianne ons binnenkort bezoeken en ons ook een handje helpen. Daar kijken we naar uit!

Ook voor Gijs is het heel leuk om weer vertrouwde gezichten te zien. Al raakt hij ook vertrouwd in de kliniek en vindt hij de artsen in mooie tenues heel interessant. Hij maakt hier heel wat mee! Los van alle avonturen met Ivo, krijgt Gijs steeds meer praatjes en heeft hij zichzelf vandaag voor het eerst helemaal zelf van zijn rug op zijn buik gerold en weer terug. Dus wij zijn natuurlijk apetrots 🙂 Hij was er ook erg van onder de indruk!

Veel liefs, ook namens Ivo en Gijs,

Anne-Marij

Vorige

Een beetje tegenslag, maar Ivo bijna weer op de been

Volgende

Rustig richting begin maart

 1. Marijn Gilhuis

  Beste Ivo, Anne-Marij,

  Goed te leze en te zien.
  Wat een achtbaan van gebeurtenissen en emoties!
  Mooie berichten.
  Sterkte en goede moed verder.

  Vriendelijke groet, Marijn

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

%d bloggers liken dit: