4 keer niks! :-)

We zijn alweer een paar weken verder waarin Ivo langzaam herstelt. Er zijn de afgelopen week weer puncties van beenmerg en hersenvloeistof gedaan, er is bloedonderzoek gedaan en er is een scan gemaakt. De uitslag: op geen van de 4 plekken nog ziekte zichtbaar!! Dus 4 keer ‘niks’ grapten wij :-). Dat betekent dat de CAR T-cellen hun werk supergoed hebben gedaan en de ziekte hebben teruggedrongen en tot stilstand hebben gebracht! Dat is echt het allerbeste nieuws waarop we hadden kunnen hopen! Wij hebben even een (kreupel) dansje gedaan en de uitslagen van de vier onderzoeken nog net niet ingelijst. Wat een mooie afsluiting van deze bizarre tijd.

Ivo voelt zich ook goed, maar hij merkt nu ook dat alle chemo in het afgelopen jaar schade heeft aangericht. Zo is hij al weken bezig met neuropathie in zijn voeten die zo ernstig is dat hij bijna niet kan lopen (vandaar het kreupele dansje :-)). Dat neemt ons aardig in beslag. Artsen hebben er vertrouwen in dat de door chemo aangetaste zenuwen zullen herstellen, maar dat gaat heel langzaam. Wij hopen van harte dat ze gelijk hebben en dat het iets sneller zal gaan.

Met dit mooie nieuws (en een paar mankementen) stappen wij volgende week in het vliegtuig naar huis en herstelt Ivo verder vanuit ons eigen fijne huis, met onze vrienden en familie dichtbij. Daarmee sluiten we een periode af in Seattle waarin de extremen in wat we meegemaakt hebben niet groter hadden kunnen zijn. Van even denken dat er geen oplossing meer is naar de wetenschap dat de ziekte helemaal teruggedrongen is en stilstaat.

We laten over een tijdje zeker weten hoe het ons thuis vergaat. Heel veel dank voor jullie steun!

Veel liefs, ook namens Ivo en Gijs,

Anne-Marij

 

Vorige

Ivo weer thuis

Volgende

Weer een update

13 Comments

 1. Astrid Anjema-Haagsma

  Lieve mensen, wat heerlijk om te lezen! Fantastisch. Een felicitatie is wel op zijn plaats! Daarom, gefeliciteerd. Een spoedig herstel gewenst en daarna verder in standje genieten 😁😘

 2. Arnold en Jun

  Best Anne-Marij, Ivo en Gijs,
  Gefeliciteerd met de fantastische resultaat! We hebben de afgelopen tijd enorm met jullie meegeleefd. Een resultaat waar je alleen maar van kunt dromen.
  Volgende week lekker naar huis. Wonderen bestaan nog 🙂

  Groeten van de familie uit Vleuten

 3. Erica

  Ken jullie niet maar weet hoe fijn dit gevoel is om alles schoon te hebben . GENIETEN dikke kus Erica Claessen.

 4. Allies

  Wat een geweldig nieuws. Natuurlijk hadden we het gehoopt, maar wie had het durven dromen? Fantastisch. Gefeliciteerd! Goede terugreis en een goede voortzetting van het herstel!

 5. Ramón

  Wauw, wat geweldig!!

 6. Lilian

  Wat een goed nieuws. Fijn dat jullie weer naar huis gaan. Goede reis! Geniet van een mooie tijd samen met jullie lieve Gijs.

 7. Job T.

  Wouw, wat een goed nieuws zeg!! Ik ben blij te lezen dat het er goed uitziet. Geniet van het goede nieuws en straks van je familie en vrienden om jullie heen! Job

 8. Hanneke van Gemert

  Beste Ivo, Anne -Marij, Gijs en familie,

  Wat een goede berichten.
  Gefeliciteerd met dit geweldige resultaat !!!

  De mankementen en de naweeën van de chemo ’s zijn absoluut vervelend maar het positieve resultaat van de behandeling in Seattle, dat is het allerbelangrijkste, daar was het om te doen. Van geen kansen naar toch kansen.

  Zo goed dat jullie deze stap wilden en hebben gezet en ook zo fijn dat jullie met hulp van anderen deze stap ook konden zetten.

  Fijn dat jullie nu weer snel terug kunnen naar Nederland, naar familie en vrienden en weer lekker in jullie eigen omgeving.

  Laten we hopen dat de mankementen en naweeën van alle behandelingen ook steeds minder zullen worden en dat jullie de draad van het ‘normale’ leven weer langzaam aan op kunnen pakken.

  Liefs en Carpe Diem,
  Hanneke van Gemert, collega van Stef

 9. Hagar

  Dit is zoooo prachtig!! Van harte! Natuurlijk is dit wat je hoopt maar als het dan ook echt gebeurt sta je wel even met knikkende knieen. Prachtig nieuws! Dikke dikke zoenen!!

 10. Simone

  Gefeliciteerd! Fantastisch nieuws. Ben heel blij voor jullie.
  Op een spoedig herstel verder, heerlijk in eigen omgeving.

 11. Esther

  Best Anne-Marij, Ivo en Gijs,

  Gefeliciteerd met de fantastische nieuws. Wat geweldig on te lezen dat het met een aantal omwegen is gelukt.
  Ik wens jullie een mooie en veilige thuiskomst dat uitbundig gevierd gaat worden lijkt me.
  Heel veel geluk en gezondheid toegewenst.

  Lieve groet,
  Esther van Kuilenburg (collega van Stef).

 12. Dennis

  Mooi nieuws zeg fijn dat het nu goed gaat na en lange weg van onzekerheid heel knap hoe jullie deze weg hebben bewandeld. Hopen op volledig herstel! Groet Dennis

 13. Casper de Vos

  Heel goed nieuws zeg, hopelijk worden dit soort therapieen straks betaalbaar en breed ingezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

%d bloggers liken dit: